Subscribe:
Aceste leacuri naturiste au caracter informativ, nu constituie propriu-zis o reteta medicala. Consultati medicul inainte de a incepe orice fel de tratament.

Constipatie rebela

1.    Alimente ce trebuiesc evitate: ciocolata, cacao, pâinea alba, paste făinoase
carnea, brânzeturi sărate oale.
           Consumaţi: alimente bogate in celuloza, fasole verde, dovlecei, morcovi, ţelina, sfecla cartofi, salata verde, ceapa, castraveţi, praz, spanac, roşii, mere, pere, struguri, portocale, pâine Graham, 500 gr fructe si 500 gr legume mâncaţi pe zi.

2.    Polenul vindeca cele mai rebele constipaţii. Se ia câte 20 gr de polen îndulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o lună, se face pauzâ 2 luni dupa care se repetă.

3.    Reţetă ţărănească: mâncati dimineaţa pe stomacul gol prune uscate înmuiate peste noapte în apa, cu pâine de graham sau secara, la culcare mancaţi 2 mere.

4.    Reţetă cu portocale: lăsaţi să fiarbă în apa, timp de 30 minute, coaja de la o portocală proaspată. Aruncaţi apa şi mai fierbeţi o data coaja – 20 de minute – în apa îndulcită cu 20 gr mire la litru. Scoateţi coaja şi beţi ceaiul dimineaţa pe stomacul gol, sau la trei ore dupa cină . Este un laxativ imediat şi puternic.

5.    Reţetă cu tărâţe: 1-2 kg de tărâţe de grâu trebuie cernute printr-o sită deasă ca să se elimine făina care mai rămâne în ele după măcinarea grăului. Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. Amestecaţi bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ) îl beţi pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură. După o pauză de circa 10 min puteţi servi micul dejun.  În cazul în care constipaţia nu cedează chiar de a doua zi, repetaţi operaţia şi seara, înainte de cină. După ce situaţia se normalizează, renunţaţi la porţia de seară.

6.    Murele : faceţi infuzie din frunze de mur [ proaspete sau uscate ] doza 40-80gr [două linguri de supă] la 1 litru de apă, în funcţie de gravitatea constipaţiei. Beţi două căni pe zi dimineaţa şi seara. Dacă aveţi, puteţi adăuga câte un pumn de fructe proaspete dimineaţa pe stomacul gol.

7.    Ceai laxativ : puneţi la fiert, freme de 10 minute, 25-30 gr frunze de prun într-un litru de apă. Beţi câte o ceaşca după mesele principale vreme de 5 zile

8.    Dovleacul : beţi în fiecare dimineaţă o cană de suc de dovleac

9.    Reţetă cu tarâţe 2 : 2linguri de tărâţe de grâu se pun de cu seară într-o jumătate de cană de apă. Dimineaţa, înainte de masă, o mâncaţi. Dacă se umflă şi nu mai are lichid, mai adăugaţi puţin cei cald sau apă la temperatura camerei. Elimină şi toxinele din organism şi conţine vitamina din gama B-urilor. În acelaş timp puteţi consuma şi grâu încolţit, cam 35-40gr pe zi, după ce aţî mâncat tărâţele. Grâul trebuie luat 20 de zile pe lună, iar tărâţele toată viaţa dacă este cazul !!!!! Este valabi pentru cei ce au probleme cu intestinul gros, şi cei ce au fost operaţi trebuie să facă acest tratament. Luaţi şi vitamina D.

10.    Reţeta cu miere de albine : supradenumită « reţetă sigură » 2 linguri de miere de albine + 2 linguri nuci măcinate + 2 linguri smântână + 2 linguri tărâţe de crâu + 2 mere rase. Se amestecă toate şi se consumă 2 linguri pe zi, dimineaţa, pe nemâncate, după care se bea o cană de ceai de muşeţel. Se pot dubla canditaţile la 4 linguri. Se pastrează în frigider.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...