Subscribe:
Aceste leacuri naturiste au caracter informativ, nu constituie propriu-zis o reteta medicala. Consultati medicul inainte de a incepe orice fel de tratament.

Fistule anale

 Afecţiunile di zona anala răspund foarte bine la un tratament cu bai locale , comprese si unguiente . Cea mai buna planta este Coada Calului
    Puneţi să fiarbă o oala cu apa si când fierbe aşezaţi deasupra intr-o sita doi pumni de planta . Când planta se înmoaie si este fierbinte , se scoate si se pune intr-o pânza curata si se pune la locul bolnav .Compresele trebuiesc sa fie neapărat calde . Ele se ţin mai multe ore sau se lasă aşa peste noapte .La fel de eficiente sânt si compresele cu Bitter Suedez , ungeţi mai antii locul bolnav cu alifie de galbenele apoi aşezaţi dea - supra o bucata de tifon înmuiata cu bitter Suedez , peste tifon puneţi o fâşie de plastic apoi o pânză moale si o pereche de chiloţi .Trebuie lăsat toata noaptea , pe cale bucala se ia cate o linguriţă de bitter suedez înainte de culcare .
    Se mai poate face bai de Tătăneasă  4-5 linguri se fierb in 250 grame de apa timp de 10 minute , lichidul se toarnă intr-un lighian complectându-se cu apa calda . Se fac doua bai pe zi . Fiertura se poate folosi si in comprese . Are un efect anti-inflamatoriu calmant dezinfectant .
Fistulele anale si Hemoroizi cedează in fata unui tratament HOMEOPATIC

    Aplicaţi un decoct de afine [ 50 gr de fructe zdrobite, fierte 15 minute în ½ litri de apă până ce lichidul scade la jumătate ]. Tamponaţi-vă cu o vată îmbibată cu lichid sau puneţi comprese seara la culcare, pe care le ţineţi toată noaptea.
                             
    Ceai de pelin asociat cu muşeţel şi gălbenele – o cană pe zi, dintr-o linguriţă de plantă amestecată la o cană de apa în clocot.
    Să se facă spălături locale cu mult săpun Protex , de 2-3 ori pe seară, limpezindu-se bine. Se lasă locul să se usuce bine fără a folosi prosopul. Alifie de Micsură pe bază de ceară de albine, se găseşte la Plafar se aplică pe locul curăţat şi uscat, masându-se uşor ca să pătrundă în piele. Într-o săptămână afecţiunea dispare.   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...