Subscribe:
Aceste leacuri naturiste au caracter informativ, nu constituie propriu-zis o reteta medicala. Consultati medicul inainte de a incepe orice fel de tratament.

Arterita obliteranta

1. Se pun la macerat timp de 14 zile in 750 ml alcool de secara (sau alcool de 38-40°) urmatoarele: 10 gr aloe frunze zdrobite, 5 gr rasina de brad, 2 gr sofran, 10 gr flori de salcam, 10 gr foi de dafin, 10 gr troscat, 10 gr gentiana, 10 gr frunze de frasin, 5 gr fenicul, 5 gr radacina de scaiete, 10 gr angelica, 10 gr boabe de ienupar pisate.
Sticla se pune aproape de o sursa de caldura si se agita zilnic. Dupa 14 zile se strecoara si se pune in sticlute mici de culoare inchisa. Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi inaintea meselor principale cu 15-20 minute.
Se tine regim fara carne de porc, grasimi, alcool, cafea, tutun, otet, zahar, paine alba.

2. Se prepara tinctura de spanz. Se introduce intr-o sticla de culoare albastra, radacina de spanz rasa peste care se toarna alcool de 60° si se lasa la macerat 30 zile. La o parte de spanz se adauga 6 parti alcool. Se foloseste extern in comprese sau in masaje usoare. Dupa folosire spalati-va bine mainile, tinctura este foarte toxica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...